3 leuke winterfilms

bridget jones1

Sinds gisteren ligt mijn geboortedorp netjes onder een wit sneeuwdeken. De eerste sneeuwvlokken kwamen net te laat voor een witte Kerst, maar zijn daarom niet minder gezellig! En nu met de eerste sneeuw het wintergevoel helemaal compleet is, wordt het tijd om enkele van mijn favoriete winterfilms met jullie te delen.

1. Bridget Jones’ Diary (2001)

Als ze 32 is geworden, komt Bridget erachter dat ze nog niet veel heeft bereikt in haar leven. Ze rookt, drinkt, is te dik en al eeuwen vrijgezel. Ze besluit een andere wending aan haar leven te geven en neemt zich voor te stoppen met drinken, roken en de man van haar dromen tegen te komen. Haar belevingen houdt ze vanaf die dag bij in een dagboek.

bridget jones2

Kijken want: Mark Darcy in een kersttrui, Bridget Jones tijdens een gênante nieuwjaarsdrink en een romantische kus in de sneeuw!

2. Frozen (2013)

De dappere en optimistische Anna onderneemt samen met de ruige bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven een legendarisch avontuur om haar zus Elsa te vinden. Haar ijskrachten houden het koninkrijk Arendelle gevangen in een eeuwige winter. Hoog in de bergen ontmoeten Anna en Kristoff mythische trollen en een hilarische sneeuwman die Olaf heet. Daarnaast moeten ze barre natuurkrachten overwinnen om het koninkrijk te redden…

frozen

Kijken want: Frozen is de ultieme winterfilm! Op massaal verzoek komt hij nu (een jaar na de release) zelfs opnieuw in de bioscoopzalen. Sneeuw, sneeuw, sneeuw,… en Olaf natuurlijk!

3. The Holiday (2006)

Een Amerikaanse en een Britse vrouw, beiden teleurgesteld in de liefde en net weer single, ruilen van huis in de kerstvakantie. Eigenlijk hebben ze voorlopig genoeg van mannen, maar in Engeland valt Amanda voor de broer van Iris, terwijl in LA Iris een paar verrassende ontmoetingen heeft…

the holiday

Kijken want: Jude Law die ongevraagd aan je deur komt kloppen terwijl je verblijft in een gezellig, authentiek huisje in Engeland… Ideale winterromantiek.

Welke films kijken jullie graag ’s winters? :) 

Advertenties

6 gedachtes over “3 leuke winterfilms

  1. Frozen moet ik nog steeds zien. Maar ik vermoed dat ik vervolgens ook bij die tweede film bevestigend kan knikken. Jammer genoeg is het er dit jaar helemaal niet van gekomen om een aantal leuke films te (her)zien tijdens de feestperiode.

      • Ik ben ooit eens begonnen in het dagboek van Bridget Jones, maar ik kon er niet meteen inkomen. Misschien dat ik het nog eens zou moeten proberen, maar de film is nu eenmaal zo populair! ;) (Naar het schijnt komt het boek ook al wat gedateerd over, maar daar kan ik niets over zeggen.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s