“In mijn bloed” van Milou van der Will

In mijn bloed Milou van der Will Titel: In mijn bloed
 Auteur: Milou van der Will
 Aantal pagina's: 335
 Uitgeverij: The House of Books
 Genre: thriller
 ♥♥♥♥

Verhaal: Journaliste Benthe Berg wordt geconfronteerd met hartverscheurend nieuws. Haar dochtertje Céline is één van de kinderen die is misbruikt door pedo Rick V. De dader komt weg met een lage straf en in het kleine, Noord-Hollandse dorp Ringerdam blijft men bovendien heilig in zijn onschuld geloven.
Benthe vindt het vonnis zo onrechtvaardig dat ze in haar wanhoop besluit om wraak te nemen. Voor Céline. In alle stilte bereidt ze een aanslag op Rick V. voor. Op de dag dat hij vrijkomt, zal ze hem liquideren. 

Mijn mening

Ik heb ontzettend genoten van dit boek! De cover sprak mij meteen heel erg aan, ik vroeg mij namelijk direct af wat die kooi en dat vogeltje met het verhaal te maken hebben. Als afgestudeerde communicatiewetenschapper was ik meteen ook enthousiast toen ik las dat het hoofdpersonage in het boek een journaliste is. Verfrissend om eens een misdaadroman te lezen vanuit het perspectief van een journaliste in plaats van een agent bijvoorbeeld. Het boek is dermate vlot geschreven dat je onmiddellijk in het verhaal gezogen wordt. De spanning zit er al meteen goed in en blijft gedurende de rest van het boek goed aanwezig. Als ik enkele puntjes van kritiek moet geven, denk ik persoonlijk dat de reactie van het dorp op de pedo Rick V. misschien iets overdreven is. Zelf kan ik mij moeilijk voorstellen dat buurtbewoners zo’n misdaad zouden minimaliseren omdat het om iemand uit de streek gaat. Zelf kom ik ook uit een heel klein dorp en zoiets zou net een enorm schandaal veroorzaken en een haat tegen de crimineel in kwestie. Los hiervan kan je wel heel goed de frustratie van Benthe voelen, je leeft gedurende het verhaal steeds heel makkelijk met haar mee. Misschien dat ik in haar plaats wel zou stoppen met mijn journalistiek onderzoek als ik bedreigd werd, maar op die manier schrijf je geen spannend verhaal natuurlijk. En dat was bij “In mijn bloed” wel het geval. Ik wou ook dolgraag weten hoe het verhaal zou aflopen en zag het einde helemaal niet aankomen. Met Milou van der Will heb ik er een nieuwe favoriete thrillerauteur bij!

Mijn beoordeling

4/5

Meer weten over Milou van der Will? Neem eens een kijkje op haar website! :) 

Advertenties

2 gedachtes over ““In mijn bloed” van Milou van der Will

  1. Pingback: Recensie: Milou van der Will - In mijn bloed | Ranking the Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s