“De godinnentest” van Aimee Carter

young-adult-4-aim_e-carter-de-godinnentestTitel: De godinnentest
Auteur: Aimee Carter
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Harlequin
Genre: young adult
♥♥♥½

Verhaal: Het is een test die nog geen enkel meisje overleefd heeft. En nu is de beurt aan Kate! Omdat Kates ernstig zieke moeder zo graag terug wil naar haar geboorteplaats, verhuizen ze van New York naar het piepkleine Eden, waar Kate op een nieuwe school moet beginnen – zonder vrienden, zonder familie en met de angst dat haar moeder de herfst niet eens meer haalt. Tot overmaat van ramp toont de plaatselijke hunk belangstelling voor haar, wat de woede van zijn vriendinnetje Ava wekt. Het had Kate dus eigenlijk niet moeten verbazen dat het feestje in het bos waar Ava haar voor uitnodigt, er helemaal niet blijkt te zijn. Wat ze alleen nooit had kunnen voorzien, is dat Ava uitglijdt, met haar hoofd op een steen terechtkomt en doodstil blijft liggen. Maar dan écht dood. Kate heeft nog niet eens tijd gehad om hysterisch te worden wanneer er uit het niets een jongen opduikt – donker en adembenemend knap. Hoe hij het doet, is haar een raadsel, maar hij wekt Ava tot leven en verdwijnt. Maar niet voordat hij Kate een voorstel heeft gedaan: als zij naar zijn landgoed Eden komt en een reeks van zeven testen aflegt, kan ze niet alleen onsterfelijk worden, maar ook een heuse godin en… zijn bruid. En o ja, hij is Henry, de god van de onderwereld, ook wel Hades genoemd. Kate is ervan overtuigd dat hij getikt is, maar toch… Ze heeft met eigen ogen gezien wat hij met Ava deed. Zou hij haar moeder ook kunnen redden? Want in dat geval is ze tot élke test bereid! Alleen… wat als het haar niet lukt? 

Mijn mening

Als ik echt heel eerlijk ben, was ik een beetje teleurgesteld in dit boek. Misschien dat mijn verwachtingen wat te hoog gespannen waren na het lezen van heel wat jubelrecensies, en bovendien vond ik de kaft er dan ook nog eens prachtig uitzien en de achterflap echt geweldig klinken. Griekse mythologie, ik was meteen dolenthousiast! Hoewel het boek echt heel vlot leest (je kan het makkelijk op een dag of op 2 dagen uitlezen) vond ik er iets in ontbreken. Ik denk dat ik mij persoonlijk het verhaal na het lezen van de achterflap wat anders had voorgesteld… Fysiek zware, gevaarlijke, bloedstollend spannende testen met daarbovenop een intense, passionele liefdesrelatie. Helaas was dat het dus niet en bleef ik op beide vlakken een beetje op mijn honger zitten. Het idee voor het verhaal vond ik best origineel maar ik had de uitwerking graag wat anders gezien. Ik kan echt begrijpen waarom anderen dit wel een geweldig verhaal vinden: origineel, Griekse mythologie, vlot geschreven,… Ik ben blij dat ik het boek gelezen heb en vond het zeker vermakelijk. Misschien dat ik mij maar gewoon eens aan het vervolg ervan moet wagen :)

Mijn beoordeling

3,5/5

Advertenties

3 gedachtes over ““De godinnentest” van Aimee Carter

  1. Ik mocht het tweede en derde deel uit deze reeks recenseren én vermits ze het eerste boek niet in de bibliotheek hadden, ben ik dus meteen bij Godinnenwraak gestart. Het klonk heel veelbelovend en daardoor had ik vrij hoge verwachtingen. Maar eerlijk is eerlijk, deze serie kon me niet echt betoveren. Ik vond ze ok voor eventjes tussendoor, maar niet veel meer dan dat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s