Op citytrip met Woody Allen

Voor degenen die net als mij nog een heel poosje moeten wachten tot ze op vakantie kunnen vertrekken, heb ik alvast 3 aanraders van films die je een instant vakantiegevoel bezorgen.

Citytripje à la Woody Allen, anyone? :)

1. Midnight in Paris

midnightinp

Verhaal: Gil is een aspirant schrijver die met zijn verloofde Inez en haar ouders een bezoek brengt aan de stad van de liefde. In tegenstelling tot de welgestelde Inez, die niets ziet in een onzeker kunstenaarsbestaan, valt Gil direct na aankomst al voor de artistieke charme van de lichtstad. Wanneer hij tijdens een nachtelijke wandeling op een wel heel bijzondere wijze wordt meegevoerd in de bruisende geschiedenis van Parijs, is dit voor Gil reden om zijn huidige situatie eens onder de loep te nemen: is het leven daar nu echt zoveel mooier, of lijkt dat maar zo?

Acteurs: Owen Wilson, Adrien Brody, Marion Cotillard, Rachel McAdams 


2. Vicky Christina Barcelona

vickych

Verhaal: Vicky en Cristina zijn twee hartsvriendinnen met tegengestelde karakters. Bij Vicky, die verloofd is, overheerst de rede, terwijl Cristina zich laat leiden door haar gevoelens en voortdurend op zoek is naar nieuwe passies en seksuele ervaringen. Wanneer ze de kans krijgen om de zomer in Barcelona door te brengen, zijn ze allebei dolenthousiast. Op een avond ontmoeten ze in een kunstgalerij een Spaanse schilder. Juan Antonio is knap, sensueel en verleidelijk en doet hen een nogal ongewoon voorstel… Maar die nieuwe vriendschap valt niet in de smaak van Juan Antonio’s ex-vriendin.

Acteurs: Javier Bardem, Scarlett Johansson, Penélope Cruz, Rebecca Hall


3. To Rome with Love

kinopoisk.ru

Verhaal: De film geeft ons een kijkje in het leven en de avonturen van diverse mensen: een gepensioneerde operaregisseur die verwoede pogingen onderneemt om een zingende begrafenisondernemer op het podium te krijgen; een architect die een Amerikaanse jongeman van pittig liefdesadvies voorziet uit zijn eigen jeugd; een doodgewone vader die tot zijn grote verbazing ineens de nieuwste beroemdheid van Rome is; en een pasgetrouwd Italiaans stelletje dat een bijzonder romantische dag beleeft…zonder elkaar!

Acteurs: Jesse Eisenberg, Ellen Page, Penélope Cruz, Alec Baldwin, Roberto Benigni en Woody Allen zelf


Best wel grappig: ik was een blogpost aan het schrijven over 3 films met een leuke vakantiebestemming in de titel toen ik plots besefte dat alle drie deze films geregisseerd werden door Woordy Allen (Woody Allen fan alert!)

Naast het feit dat deze films op een leuke locatie werden gefilmd, zijn het gewoon ook 3 heel leuke films die ik sowieso aanraden zou. De typische Woody Allen stijl komt wel nogal sterk naar voor. Telkens denk ik aan het begin van de film “goh, wat raar eigenlijk” en denk ik op het einde van de film “goh, wat briljant eigenlijk”.

Hebben jullie al reisplannen voor deze zomer? Welke stad zouden jullie graag eens bezoeken?   

Advertenties

4 gedachtes over “Op citytrip met Woody Allen

  1. De tweede ken ik, de andere echter nog niet. Ga beide titels trachten te onthouden. Zelf gaan we niet op reis, dus als dat via boeken én films wel kan dan doe ik dat natuurlijk maar al te graag. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s