“Vampire Academy” van Richelle Mead

9200000022070883Titel: Vampire Academy (Academicus Vampyrus)
Auteur: Richelle Mead
Aantal pagina's: 333
Uitgeverij: Moon
Genre: young adult
♥♥♥♥

Verhaal: Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn. Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken. Nadat ze uit angst zijn weggelopen van de diep in de wouden verscholen Academie van St. Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en daarnaartoe teruggebracht. Zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen… 

Mijn mening

Over Vampire Academy, zowel de boeken als de film, had ik al heel wat verschillende meningen gelezen. Toen ik het eerste boek van deze reeks in filmeditie in de boekhandel zag liggen en de achterflap las, besloot ik het mee te nemen. Ik dacht onmiddellijk, ik ga dit boek ofwel enorm goed, ofwel enorm slecht vinden. Vrijwel na de eerste pagina’s had ik al door dat het het eerste zou gaan worden. Ik vind dat dit boek een ongelooflijk vlotte schrijfstijl heeft, wat direct uitnodigt om verder te lezen. Er worden in het begin ook al snel verwijzingen gemaakt naar iets dat in het verleden gebeurd is waardoor ik echt enorm graag wou te weten komen wat dit dan precies was. Ook de personages zijn naar mijn mening goed uitgewerkt. Hoewel ik ook enorm meevoelde met de hoofdpersonages, is mijn favoriete personage uit dit boek toch Dimitri. Ik vind hem gewoonweg intrigerend. Net zoals het personage Chistian Ozera, waarvan ik hoop dat hij zeker ook nog vaak aan bod komt in de volgende boeken. Het idee van de twee soorten vampiers en de dhampiers vond ik in het begin een beetje wennen, vooral het hele systeem waarbij dhampiers leven om hun Moroi te beschermen. Maar eens je je eraan overgeeft, word je helemaal in het verhaal gezogen. Ik heb het boek dan ook in één ruk uitgelezen en kan nu al niet wachten om het volgende boek te gaan kopen!

Mijn beoordeling

4/5

Advertenties

5 gedachtes over ““Vampire Academy” van Richelle Mead

  1. Vampire academy vind ik echt helemaal geweldig! Het tweede en derde deel zijn ook super goed, misschien nog wel beter. Vierde, vijfde en zesde deel moet ik nog lezen, maar ik kan niet wachten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s