Mijn stapeltje “nog te lezen”

foto 1 (12)Mijn stapeltje nog te lezen boeken! De laatste tijd was ik volop bezig met thesissen waardoor ik helaas veel te weinig tijd had om thesisongerelateerde boeken te lezen. Wat me uiteraard wel helemaal niet tegenhield om ondertussen toch nog boeken te kopen.

Het stapeltje boeken waar ik reikhalzend naar uitkijk om deze zomer bij heerlijke temperaturen en een frisse cocktail op mijn verre, exotische vakantiebestemming (even wegdromen mag wel in deze drukke studententijden :D) te lezen, is: 

“Zoek het maar uit” van Chantal van Gastel    

1001004011244675

Titel: Zoek het maar uit 

Auteur: Chantal van Gastel

Aantal pagina’s: 431

Uitgeverij: The House of Books

VerhaalWat zou jij doen als je een tweede kans kreeg in je leven? Met die vraag wordt Ella geconfronteerd als haar schijnbaar perfecte leventje overhoopgehaald wordt door een gewapende overval die ze ternauwernood overleeft. Is haar baan in een boekwinkel eigenlijk wel genoeg voor haar? Wanneer gaat ze nu eindelijk zelf een boek schrijven? Wordt het niet eens tijd om te gaan samenwonen met haar ideale vriendje Owen? En waarom denkt ze opeens de hele tijd aan Dex, de jongen met wie ze opgroeide, haar eerste grote liefde? Gelukkig kan Ella met alles wat haar bezighoudt terecht bij haar oma. Dan stuit ze op een geheim dat oma altijd met zich heeft meegedragen over haar eigen jeugdliefde.

“De boekendief” van Markus Zusak

9200000015511803

Titel: De boekendief

Auteur: Markus Zusak

Aantal pagina’s: 560

Uitgeverij: The House of Books

Verhaal:  Duitsland, 1939. Liesel is pas negen jaar oud wanneer ze door haar moeder naar een pleeggezin wordt gebracht. Een van haar geliefde bezittingen is een zwart boekje, dat ze vond op het graf van haar broertje. In de jaren dat Liesel bij de Hubermanns woont, wordt ze een gewiekste boekendief. Tijdens de verwoestende bombardementen klampt ze zich in de schuilkelder vast aan haar schatten. Dit is een verhaal over moed, vriendschap, liefde en overleven, dood en verdriet, verteld door de ogen van de Dood, een toepasselijke verteller. Maar zal hij haar ook sparen?

 

“Een goede raad” van J.K. Rowling

9200000006905719

Titel: Een goede raad

Auteur: J.K. Rowling

Aantal pagina’s: 544

Uitgeverij: Boekerij

VerhaalWanneer Barry Fairbrother onverwacht sterft, zijn de bewoners van Pagford geschokt. Pagford lijkt een idyllisch Engels plattelandsdorp, met een charmant marktplein en een oude abdij, maar achter die fraaie façade gaan grote conflicten schuil. Rijk tegen arm, tieners tegen hun ouders, vrouwen tegen hun echtgenoten, leraren tegen hun leerlingen… 
In Pagford is niets wat het lijkt. De lege stoel die Barry achterlaat in de gemeenteraad is de aanleiding tot de grootste strijd die het dorp ooit heeft gekend. Wie zal zegevieren in deze verkiezingen vol opportunisme, valsheid en verbijsterende onthullingen?

“Liefde in tijden van cholera” van Gabriel Garcia Marquez

9200000002307368

Titel: Liefde in tijden van cholera

Auteur: Gabriel Garcia Marquez

Aantal pagina’s: 512

Uitgeverij: J.M. Meulenhoff

VerhaalLiefde in tijden van cholera is het onvergetelijke liefdesverhaal van Florentino Ariza en Fermina. Op ongeëvenaarde wijze worden grote thema’s als liefde, dood, ouderdom, noodlot en begeerte samengebracht in een mild en menselijk universum.

 

 

“Het meisje dat de hemel aanraakte” van Luca Di Fulvio

9200000015479655

Titel: Het meisje dat de hemel aanraakte

Auteur: Luca Di Fulvio

Aantal pagina’s: 957

Uitgeverij: Mistral

Verhaal: Venetië 1515: Mercurio, een straatarme jongen, zwerft door de straten van Venetië op zoek naar vrijheid en de warmte van een gezin. Een Joodse charlatan geeft zich uit voor dokter en wordt beroemd als een gerenommeerd psychotherapeut. Zijn beeldschone dochter, Giuditta, droomt van een leven als modeontwerpster. Alle drie proberen ze aan het harde straatleven van Venetië te ontsnappen, waar armoede, discriminatie en de terreur van gangsterleiders aan de orde van de dag zijn. Als Mercurio verliefd wordt op Giuditta, komt het tot een bittere confrontatie tussen het christendom en het jodendom en wordt Giuditta opgesloten in de Ghetto Nuovo.

 

“De schaduw van de wind” van Carlos Ruiz Zafòn

1001004011191896

Titel: De schaduw van de wind

Auteur: Carlos Ruiz Zafón

Aantal pagina’s: 541

Uitgeverij: Signatuur

Verhaal:  In het oude centrum van Barcelona ligt het Kerkhof der Vergeten Boeken. Hoofdpersoon Daniel Sempere wordt door zijn vader, weduwnaar en boekhandelaar, meegenomen naar deze geheimzinnige, verborgen wereld van verhalen.
Vanaf dat moment neemt Daniels leven een wending die hij niet had kunnen voorzien. Hij mag een boek uitzoeken en kiest De schaduw van de wind, geschreven door een zekere Julián Carax. Het boek laat hem niet meer los, ook al schudt de wereld tijdens het grauwe Franco-regime om hem heen op zijn grondvesten. Hij wil alles weten over het boek en de schrijver. En merkwaardigerwijs lijken alle mensen die hij ontmoet, ook de vrouwen op wie hij verliefd wordt, deel uit te maken van het grote spel waarvan het boek het middelpunt vormt.

“Het winterpaleis” van John Boyne

9200000018536253

Titel: Het winterpaleis

Auteur: John Boyne

Aantal pagina’s: 414

Uitgeverij: Rainbow

Verhaal: De tachtigjarige Georgy Jachmenev woont in Engeland met zijn geliefde vrouw Zoya. Hun huwelijk is liefdevol, maar getekend door tragedie. Als Zoya ernstig ziek wordt, maakt het paar zich op om nog eenmaal naar het Rusland van hun jeugd te reizen. Boyne neemt ons mee op een spannende, emotionele reis naar Sint Petersburg in het begin van de twintigste eeuw. Het was een tijd van verandering en dreiging, waarin ook een onverwachte, onmogelijke liefde opbloeide. Een liefde die leidt tot een gevaarlijke vlucht door het Europa van tussen de wereldoorlogen.

 

 

Naar welke boeken kijken jullie uit om deze zomer te lezen? :) 

Advertenties

5 gedachtes over “Mijn stapeltje “nog te lezen”

  1. Wat een leuke boeken! ‘Een goede raad’ ligt ook op mijn ‘nog te lezen’ stapeltje. Hoewel, stapeltje zou ik het niet noemen, zeg maar berg. Volgens mij heb ik nog bijna 100 (!) boeken in mijn kasten (en door plaatsgebrek) op mijn bureau staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s