Cupcakes <3

Persoonlijk hou ik van de klassieke kleine vanillecakejes met brokjes licht gesmolten chocola erin verwerkt. Werkelijk ongelooflijk lekker, en wat meer is, ook ongelooflijk makkelijk te maken! Dus voor iedereen die het voelt kriebelen… Hieronder het recept dat ik gebruik voor mijn cupcakes…

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Ingrediënten:

125 gram zelfrijzende bloem

125 gram boter (op kamertemperatuur)

125 gram kristalsuiker

2 eitjes

(en voor de liefhebbers: een half zakje vanillesuiker of een druppeltje of 2 vanille extract)

stukjes chocolade (met de hoeveelheid kan je zelf spelen, zelf gebruik ik een halve lat melkchocolade van côte d’or)

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Weeg al je ingrediënten nauwkeurig af op de keukenweegschaal. Neem een voldoende grote kom en meng de bloem, boter (die je in stukjes gesneden hebt en al even uit de koelkast hebt genomen zodat deze wat zachter wordt) en de kristalsuiker. Voeg de 2 eitjes toe en al dan niet ook de vanillesuiker. Mix alles goed door elkaar tot je een glad beslag hebt. Neem nu je schaal met cupcakevormpjes en vul deze met de cupcakepapiertjes. Vul deze met het beslag (ongeveer de helft, de cupcakes gaan nog rijzen in de oven) en voeg daar nu je kleine chocoladestukjes aan toe.

De bakplaat mag nu zo’n kwartiertje à 20 minuutjes de oven in (kijk even wanneer de cakejes mooi gerezen zijn en een lichtbruin kleurtje gekregen hebben).

Je kan de cakejes nog afwerken met een laagje glazuur. Hiervoor zijn heel wat complexere varianten te vinden maar zelf doe ik dit door bloemsuiker te zeven en te mengen met enkele druppels warm water. Je giet hiervan een beetje over je cupcakes. Je kan er ook voor kiezen het glazuur nog te versieren met kleine snoepjes of een stukje fruit.

Oh, en voor wie een leuk fris kleurtje glazuur wil, je kan het bloemsuiker + water vermengen met bijv. enkele druppels sap van een aardbei, framboos… Of een druppeltje eetbare kleurstof die je bijvoorbeeld kan kopen bij Aveve. 

Piece of cake, toch? ;)

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s